Philippe Diepvents

Philippe Diepvents is schrijver, lezer en columnist en durft al eens te fronsen omwille van de wereld. Zijn debuutroman, Bobby Ewing Blues, verscheen in 2013 bij de Nederlandse uitgeverij De Brouwerij. In 2015 volgde Vallen in Liefde bij uitgeverij Manteau (later omgedoopt tot uitgeverij Angèle). Enkele jaren werkte hij als redacteur en ‘deegrol’ mee aan de opstart van het online magazine Charlie. Naast regelmatige bijdragen aan dat magazine, was hij een tijdje columnist voor De Wereld Morgen en schrijft hij regelmatig opiniestukken voor kranten en andere media.

Hij denkt dat schrijvers een beetje horen te zijn als archeologen, die uren met hun borsteltjes staan te vegen over een of andere Etruskische vaas. Die kerel met het borsteltje maakt de vaas niet mooier, hij zorgt er alleen voor dat je die kan zien zoals hij oorspronkelijk werd bedoeld.

In het echte leven probeert hij, vanuit de overtuiging dat de pen en het zwaard complementair zijn, een steen in de rivier te verleggen als directeur studiedienst van de Vlaamse vleugel van de socialistische vakbond ABVV.

Volgens sommigen vertoont hij een akelige gelijkenis met de jonge Charlie Watts, drummer van The Rolling Stones.

Watts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s